Final Countdown!

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. We hebben de 35 weken gehaald! 35 weken wie had dat gedacht?! Voor een normale zwangerschap met 1 kindje, klinkt dit niet heel bijzonder, maar voor ons is dit een fantastisch termijn. Samen delen ze al 35 weken 1 placenta en ondanks alle risico’s en zorgen zitten ze nog veilig in mijn inmiddels enorme en soms wat vreemd uitziende buik. 

Afgelopen maandag moesten wij naar het ziekenhuis voor een echo en een dopplermeting. De kindjes bewogen goed en hadden een gewicht van plus minus 2150 gram en 1850 gram. Normaliter zouden ze ongeveer op 2400 gram moeten zitten. Ze zijn dus nog wel heel klein. De kleinste heeft heel de zwangerschap op een lager gewicht gezeten. Wij waren dus allang blij dat ook hij weer was gegroeid.  

Toch kregen we na onze echo bij de gynaecoloog het nieuws dat onze kleinste tegen de ondergrens was belandt. De doppler vertoonde weerstand bij de bloedtoevoer naar het kleinste kindje. De gynaecoloog verwees ons direct door naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom voor een CTG scan. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis kreeg ik een paar banden om mijn buik gebonden. 

De hartslagen van allebei de baby’s en van mij werden hiermee geregistreerd op een scherm. Wat ze eigenlijk willen zien op zo’n scan is dat er variatie zit in de hartslagen van de baby’s. Dit betekent dat ze goed beweeglijk zijn. 

Na een half uur kregen wij goed nieuws. De hartjes klopten goed en er waren geen directe zorgen. We mochten dus gelukkig weer naar huis. Voor nu was alles in ieder geval in orde en voor aankomende donderdag stond de volgende CTG scan ingepland. 

Gelukkig werd ook donderdag na enige tijd wachten bevestigd dat het nog steeds prima gaat met de kindjes. Het was nog vrij vroeg in de ochtend dus ze waren in het begin wat slaperig (dat hebben ze in ieder geval van mij). De dag ervoor ging het wel een stukje minder prima met mij. Ik hield opeens erg veel vocht vast en had last van enorme steken daar beneden. Ik zat er ’s avonds echt helemaal doorheen. Mijn buik voelde loodzwaar aan en ik was ontzettend moe van de pijn. Ik heb nog een poging gedaan om mijn haren te wassen, omdat ik dacht dat het zomaar eens zou kunnen gaan gebeuren. Scheren doe ik trouwens niet meer, want mijn huid is enorm geïrriteerd daar beneden. Natuurlijk had ik het liefst spik en span op mijn bevallingsbedje gelegen, maar mezelf continue openhalen is het ook niet waard. Weer iets om los te laten dus. 

Inmiddels zijn we gelukkig alweer drie dagen verder en gaat het nu weer iets beter met me. Deze zwangerschap bestaat duidelijk uit ups en downs net als het echte leven.

Ik merk wel dat ik mijzelf aan het terugtrekken ben. Ik kruip elke dag steeds verder mijn eigen bubbel in en vindt dit eigenlijk wel prima. Ik hoef niet perse de hele dag mensen om mij heen en ondanks alle aangeboden hulp heb ik vooral behoefte aan rust. 

De kinderkamer is af, mijn live mix is uitgezonden op de radio, mijn studie is redelijk op orde en het huis is schoon. Nu is het dus vooral afwachten tot het moment daar is. Ik laat het gewoon lekker op me af komen en geniet nog even van de tijd samen met Joy en de tijd voor mezelf. Vanochtend zijn we lekker wezen picknicken samen en dit deed me goed! 

Wat mij trouwens opvalt is dat mensen een stuk vriendelijker zijn tegen me. In de supermarkt zegt iedereen opeens vrolijk gedag en ik krijg veel vaker een glimlach. Blijkbaar ben ik zonder die buik toch wat minder aaibaar haha. 

Ik vind het in ieder geval een heel bijzondere reis en stiekem ook een (tikkeltje) vermoeiend. Voor nu spendeer ik vooral veel tijd met mijn airco en voedingskussen. Ik kijk uit naar het moment dat we onze twee kleintjes kunnen ontmoeten en naar het moment dat ik mijn eigen veters weer kan strikken. 

Mijn volgende blog zal hoogstwaarschijnlijk de bevallingsblog zijn. Ik ga mij nu in alle rust focussen op alles wat er komen gaat. 

Liefs,

Jill 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: