30 weken en nesteldrang!

We zijn inmiddels 30 weken zwanger! Dit betekent dat we de goede kant op gaan. We hebben de kinderkamer op orde en ik ben aan het schoonmaken geslagen. Ja, je hoort het goed.. Nesteldrang noemen ze het. Sinds twee weken, wil ik alles geordend, opgeruimd en netjes hebben. Dit betekent dat mijn vriend (inmiddels man) alles in voorgesorteerde bakjes moet leggen en owee als hij dit niet doet. Ik heb af en toe best te doen met hem. Hij werkt hard, bouwt een enorme schuur en dan heeft die momenteel ook nog te dealen met mijn grenzeloze nesteldrang.

Inmiddels gaat het stofzuigen en dweilen trouwens wel steeds slomer door een gebrek aan lucht. Wat ook niet mee helpt is dat wij een kat hebben, genaamd Julie. Julie komt ontzettend graag buiten en neemt zonder pardon bakken vol zand mee naar binnen. Aangezien we het toch over katten hebben, wellicht een handige tip: Wij hebben folie in de box gelegd, zodat de kat er niet meer in gaat liggen en tot nu toe werkt dit nagenoeg prima.

Even over die dertig weken, jeetje dat is toch wel een ding. Die buik begint serieuze vormen aan te nemen en ik kan je vertellen hij zit behoorlijk in de weg. Ik heb regelmatig last van heup- en kuitkrampen ’s nachts. Op het moment dat zo’n kuitkramp genadeloos toeslaat helpt het om je tenen naar achteren te trekken. Echter, zie hier maar eens bij te komen! Dit is al een hele uitdaging op zich. Als tip kan ik je meegeven om veel water te drinken en magnesium bij te slikken. Dit doe ik trouwens allebei, maar werkt niet.. maar hey wellicht heeft het bij jou wel effect!

Andere kwaaltjes.. Ik moet wat extra eten voor de groei van die kleintjes, maar dit valt nog niet mee. Ik heb altijd het gevoel dat ik ontzettend veel heb gegeten. Die buik zit gewoon te vol. Het helpt om kleine beetjes verdeeld over de dag te eten, maar met vreetbuien is ook dit soms best lastig.

Ook heb ik sinds kort weer ontzettend last van mijn onderste. Ik denk, dat dit mijn bekken zijn. Het zou heel goed kunnen dat de kindjes aan het indalen zijn. Ondanks de pijntjes, vermoeidheid en het tekort aan lucht gaat het eigenlijk best wel goed! Op naar de 32 weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: