AMSTERDAM – PART TWO

” Hier zijn we weer met het tweede deel van mijn laatste Amsterdam tripje! Op onze eerste dag hadden we een ‘rustig’ dagje. Op dag 2 stond namelijk wat meer op de planning en hebben we alweer heel wat mooie plekjes bezocht en natuurlijk ook weer heel wat lekkers gegeten πŸ˜‰ ”

Om zorgeloos van onze dag te kunnen genieten besloten we om onze koffers terug naar de lockers in het station te brengen. Zo hoefden we in de namiddag niet terug naar het hotel te komen om onze koffers op te pikken of er een hele dag mee rond te lopen. We deelden een grote locker en hoefden zo maar elk €5 te betalen.Β Na onze koffers afgezet te hebben in het station namen we de tram naar Blonde CafΓ©. ( Voor wie trouwens niet graag grote afstanden te voet doet kan voor maar €8 een tram kaartje kopen die je 24 uur lang kunt gebruiken, hier hebben wij zelf heel veel gebruik van gemaakt. Om de 2 minuten heb je al een tram die van en naar het station/centrum gaat) Blonde cafe is ideaal voor de ‘ Pink lovers‘ onder ons. Alles in het roze, van de voorgevel tot het interieur, de bordjes, enz… Je kunt hier niet enkel eten maar ook vanalles shoppen! Want blond Amsterdam is ook de merknaam van de ‘girly accesoires’, serviezen, school benodigdheden,.. en al deze dingen kun je hier dus ook aankopen. Als ontbijtje kozen we voor toast zalm en jawel, American Pancakes! Een lekkere cappuccino mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

 

Na een goede start van onze ochtend liepen we verder richting Het Rijksmuseum. Het rijksmuseum in Amsterdam is één van de 16 rijksmusea in Nederland. In dit museum vind je een ruim aanbod aan geschiedenis en kunst. Ikzelf heb niet echt een hele grote interesse in dit soort musea dus besloten we hier dan ook geen geld aan te geven( een kaartje kost ongeveer €20 voor een volwassene.) Rond het museum vind je nog een prachtige tuin die gratis toegankelijk is. ( Spijtig genoeg was het grootste deel van de tuin niet open toen wij er waren, waarschijnlijk door onderhoudswerken).

78475020_1351855171655041_4706783487783337984_n

Achter het Rijksmuseum, op het Museumplein stond er al een prachtige ijspiste. ( Hier stond vroeger het ‘Iamsterdam’ sign maar deze is hier sinds enkele jaren niet meer te vinden.) Ice Amsterdam heeft hier wel z’n plaatsje gevonden. Schaatsen in een prachtige setting, en er is ook een overdekte bar aanwezig voor wie zich na het schaatsen graag wat opwarmt.

 

 

(Enkele minuten verder vind je de Zeven landen huizen.Β Zoals de naam het zelf al zegt zijn dit 7 huisjes die elk geΓ―nspireerd zijn op een bepaald land.Β Niet heel spectaculair maar als je er in de buurt bent is het wel leuk om er eens een kijkje te gaan nemen.)

78528458_1351855004988391_8677363921234952192_n

Verder op onze route kwamen we Het Vondelpark tegen. Dit is het grootste en bekendste park van Amsterdam. Het Vondelpark bestaat al sinds 1865.Β Toen het park net geopend werd heette dit het ‘Nieuwe park’ of ‘Wandelpark’. Pas toen het Vondelmonument er kwam in 1867 werd de naam gewijzigd naar Vondelpark. Het is het drukste park van Amsterdam. In de zomer kun je hier onder andere komen genieten van concerten en openluchttheaters. Je vind hier ook het Vondelpaviljoen, Blauwe theehuis, tennispark & aan de zuidkant een restaurantΒ en nog veel meer!

78529306_1351855124988379_1061998580253851648_n

Het was ondertussen al 13u30 dus ‘Time for lunch’! We besloten om te gaan lunchen bij Corner Bakery.Β Ikzelf was hier nog niet eerder geweest maar wel al geweldig lekkere dingen zien voorbij komen op Instagram. Hierdoor had ik dus hoge verwachtingen! Ik ging voor de American pancakes met maple syrup en vers fruit. En deze waren overheerlijk! Freija ging voor een bagel met zalm & kruidenkaas en ook dit zag er geweldig uit. Het is een kleine maar gezellige zaak ideaal voor een ontbijtje, brunch, lunch of om een stukje taart te komen eten in de namiddag!

78599269_1351855028321722_2622053873233166336_n

Na ons buikje vol gegeten te hebben besloten we terug richting het centrum te gaan. Na nog een bezoekje te brengen aan de winkelstraat besloten we om richting de Bijenkorf te gaan. (Aangezien het amper 4 graden was is de bijenkorf een perfecte oplossing voor wie nog graag wat had geshopt maar het te koud vind om nog langer door de straten te lopen!) De bijenkorf is een ‘ Luxe warenhuis‘ keten die een 7 tal vestigingen heeft over heel Nederland. En voor wie liever online shopt kan in BelgiΓ« & Nederland ook shoppen op de webshop! Deze keten doet tijdens de feestdagen altijd extra z’n best om er een mooi geheel van te maken. De etalages zien er telkens weer prachtig uit en ook binnen is altijd alles een mooi geheel! Vanaf november vind je er op het vierdeverdiep kerst deco en ook de Sint word niet vergeten, want aan het plafond vind je verschillende zwarte pieten die aan een touw omhoog en omlaag klimmen. Je kunt hier ook genieten van een lekker taartje en een kopje koffie. Voor een grotere maaltijd kun je terecht op het 5de verdiep bij ‘The kitchen‘ hier vind je voor elk wat wils, soep,sushi,vlees,vis,broodjes,pasta,..

 

Β 


Na een leuke middag werd het tijd om terug richting station te vertrekken en zat onze tweedaagse er jammer genoeg al op! Maar ik hoefde niet lang te wachten op een nieuw tripje want 6/12 ging ik met Freija voor 1 dag en nacht naar Brussel! Ondertussen zit Brussel er ook alweer op, maar hier lezen jullie binnenkort meer over! ( Wie me volgt op Instagram heeft van dit tripje al enkele stories en post zien voorbij komen)Β 

Thanks for reading,Β 
with Love
Jill

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: