AMSTERDAM – PART ONE

Hi!

“ In deze blog post neem ik jullie een dagen mee in één van mijn favoriete steden, Amsterdam. Het is ondertussen de vierde keer dat ik er was maar ik blijf het er zo naar m’n zin hebben. Ik heb al altijd van deze stad gehouden maar afgelopen zomer werd ik er ten huwelijk gevraagd, dus is het nu natuurlijk nog leuker om hier terug naar toe te komen! Deze keer ging ik niet op trip met m’n verloofde maar met Freija: @Wanderlust_on_the_rocks Ik leerde Freija kennen via Instagram en ondertussen zien we elkaar maandelijks. Samen maakten we een kleine planning met alles die we graag in 2 dagen hadden gezien en gedaan in Amsterdam. Ikzelf vind het altijd wel leuk om op voorhand een korte lijst te maken met enkele plekjes/adresjes die je zeker niet mag vergeten. “

Gent 04u00: Aangezien we met trein & Thalys naar Amsterdam gingen was het voor ons vroeg dag.(Thalys tickets heb je al vanaf €29) Ik woon In Brugge maar om alles vlotter te laten verlopen bleef ik de avond voor vertrek al bij Freija in Gent slapen, vanuit Gent hadden we namelijk een makkelijke verbinding naar ons vertrek station: Brussel Zuid. (Wie vanuit België wil vertrekken met de Thalys kan dit dus doen vanaf het station Brussel Zuid of Antwerpen Centraal.) Eens in Brussel aangekomen hadden we nog ruim de tijd om iets te eten en natuurlijk ook om een goeie straffe koffie te drinken. Because early mornings = a lot of coffee 😊

78896484_1351855914988300_5593479481747570688_n
Om 06u52 vertrok dan onze Thalys. Na ongeveer een kleine 2 uur kwamen we aan in Amsterdam. We maakten het onszelf gemakkelijk en huurden in het station een locker. ( Aangezien wij pas om 15u in het hotel konden inchecken was dit voor ons een goede oplossing). Zo’n locker kon je huren voor €7(klein) of €10(groot). Na het opbergen van onze bagage kon onze trip beginnen! Onze eerste stop was ‘Damrak’. Een plaats die velen onder jullie waarschijnlijk wel al zullen kennen of gezien zullen hebben. Damrak is zowel de straat, als het stuk water. Een van de bekendste beelden van deze plek zullen de opvallende huisjes zijn. Op deze plek liggen ook de typische bootjes die je kunt nemen als je aan wat sightseeing wilt doen. ( Een ticket voor een rondvaart op zo’n boot heb je vanaf €8)

3
Damrak

We zetten onze weg verder naar ‘Magna plaza’. Magna Plaza was vroeger het hoofdpostkantoor van Amsterdam maar is nu omgebouwd tot een winkelcentrum met op het bovenste verdiep tal van hippe eet en drink gelegenheden. In het winkel gedeelte vind je voor elk wat wils. Van Armani tot Yankee Candles en zelfs souvenirs. De ideale plek dus om op een koude dag wat op te warmen en om het shoppen te koppelen aan een lekker drankje of hapje! En zoals in de rest van de stad was deze plek namelijk ook al prachtig versierd voor Kerst, met onder andere een reuze grote kerstboom, heerlijk om in de kerst sfeer te komen.

[ Wie nog niet klaar is voor het hele kerst gebeuren en stiekem nog wel uitkijkt naar de komst van Sinterklaas moet tussen eind november & begin december zeker een langs gaan bij Scheltema. Deze boekenwinkel heeft namelijk een prachtig versierde gevel met pakjes en sint mijters! ]

Het volgende wat we tegenkwamen op onze route was de Dam en de welbekende Damstraatjes. De Dam is het historische hart van de stad. Op dit plein vind je het Nationaal monument, Het Koninklijk Paleis en de nieuwe kerk. ( Het Krasnapolsky hotel bevind zich hier ook en is niet alleen geweldig om in te overnachten maar je kunt hier ook komen genieten van een lekkere lunch of heerlijk diner) De Damstraatjes zijn een onderdeel van de oude historische binnenstad.Deze straatjes vormen ook een verbinding tussen Dam en de wallen.

Een andere erg bekende plek in Amsterdam is de bloemenmarkt. De bloemenmarkt is een permanente markt die je vind aan de Singel. Hier vind je zoals de naam het zelf al zegt bloemen, verse maar ook gedroogde ook verschillende bloembollen, en opnieuw tal van souvenirs.

Wat verder, op weg naar de Grachtengordel lieten we ons verleiden door een van de vele kaas winkeltjes. Nederland is namelijk DE kaasstad! Ikzelf ben geen super grote kaasliefhebber maar hier kon er mij toch wel één kaassoort bekoren. Ik kocht namelijk bij Old Amsterdam kaas met rode pesto smaak. Heerlijk! En om in de sfeer van al dat lekkers te blijven brachten we een bezoekje bij Van Wonderen Stroopwafels. Want ook dit zijn één van de welbekende lekkernijen van Nederland.

Hierna volgde een mooie wandeling door de kleine gezellige Amsterdamse straatjes en langs de vele prachtige grachten. 12u30, tijd om te lunchen! We gingen lunchen bij The Butcher. The Butcher is een hippe burger tent en heeft in Amsterdam meerdere filialen, wij gingen naar het filiaal in de Paleisstraat. Je hebt er ongeveer een 20 tal verschillende burgers, ruime keuze extra toppings, side diches, sausjes en om af te sluiten keuze uit enkele milkshakes. Het interieur was er strak en trendy met hoge stoelen en tafels. Ideaal dus voor een snelle hap maar niet voor wie gezellig en lang wil tafelen.

In de middag deden we het rustig aan. Een wandeling langs de Prinsengracht en een bezoekje bij Polabery! Wie actief is op Instagram/Pinterest heeft waarschijnlijk wel al wat lekkers van Polabery zien voorbij komen. Cakejes die er uit zien als een ijsjes, Aardbeien overgoten met chocolade, pralines, en nog zoveel meer. Niet alleen het eten ziet er lekker uit maar ook aan het interieur en de aankleding van de gevel word telkens veel aandacht besteed. Elk seizoen ziet de buitenkant van het gebouw er anders uit. Met de zomer word deze kleurrijk versierd met bloemen, tijdens de herfst volledig gedecoreerd met bladeren en ook wanneer het kerst word is de gevel volledig in thema! En voor wie niet zo’n zoetekauw is kan hier ook gewoon langs gaan voor een verwarmende cappuccino!

Na een rustige namiddag gingen we terug richting het station om onze koffers op te halen en te gaan inchecken in ons hotel. Ons hotel bevind zich in het district van Leidseplein. Een bekende, drukke buurt.We verbleven in het ‘ NL Hotel district Leidseplein. Een klein maar gezellig hotel, die nog niet heel lang geleden volledig gerenoveerd is. Onze kamer bevond zich op het eerste verdiep en was zowel te bereiken met trap als lift. De kamer zelf was compact maar netjes en alles die je nodig had was aanwezig. Na ons opgefrist te hebben was het tijd om te gaan dineren. We besloten om te gaan eten in de Foodhallen. Hier vind je voor elk wat wils. Van pizza tot sushi, burgers, veggie, enz. Lekker eten in een heel gezellige sfeer, top combo! Zeker een aanrader dus voor wie er nog niet geweest is.

Na het eten sloten we onze avond nog af met een drankje op het Leidseplein, en gingen we daarna moe maar voldaan terug naar ons hotel. En zo kwam er een einde aan onze eerste dag. Op dag twee hadden we nog tal van leuke en lekkere dingen op de planning staan dus stay tuned voor deel twee!

With love,

Jill

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: