IN BRUGES…

Hi!

Vandaag neem ik jullie mee in mijn prachtige stad: Brugge. Ik laat jullie de mooiste plekjes zien waar je onder andere zal kunnen genieten van geweldige uitzichten, mooie gebouwen, ‘ Insta waardige’ plekjes, enz.. Ook zal ik hier enkele van mijn favoriete adresjes delen waar ikzelf ga voor een lekkere lunch, heerlijke cocktail of een kop koffie. We starten bij het station. Deze plek is een makkelijk begin om je dagje Brugge te starten. [Wanneer je er een lange auto of trein rit hebt opzitten kun je hier terecht voor een snelle hap of een drankje. In het station vind je onder andere Starbucks, Panos, Exki en sinds kort ook een Sushi shop. ] Wanneer je het station via de voorkant verlaat kom je terecht op het stationsplein. Ook hier vind je nog enkele horeca zaken en bv. Domino pizza’s, Subway,.. Van het station neem ik jullie mee naar de eerste mooie plek. Het Minnewater park.

( FOTO LOCATIE: MINNEWATER)

Het Minnewater park is heel makkelijk bereikbaar en licht op een wandelafstand van ongeveer 10 minuten. De makkelijkste en mooiste weg is via de Begijnenvest. In het park kun je tal van prachtige dingen bewonderen. Een meer( het Minnewater), tientallen prachtige zwanen, enkele koetspaarden, het Wijngaardplein, maar ook het Begijnhof heeft hier een vaste waarde. Het Begijnhof is een plaats waar vroeger de ‘begijntjes’ leefden en bestaat al sinds de jaren 1200! Vandaag de dag wonen hier nog enkele zusters en een paar alleenstaande Brugse vrouwen. Deze plek is op z’n mooist in de lente. Dan vind je hier honderden mooie gele lelies.


(FOTO LOCATIE: WIJNGAARDPLEIN)

De route leid ons verder langs het Walplein, een klein maar gezellig pleintje met enkele horeca zaken en voor de kerstliefhebbers een prachtige kerstwinkeltje. Via dit plein kun je verder wandelen naar één van de kleinste straat van Brugge: De Stoofstraat. Hier is op zich niet zo heel veel te beleven maar wel leuk om eens gezien te hebben als je er toch dicht bij bent. Wanneer je dit straatje doorloopt kom je terecht in de Katelijnestraat. De Katelijnestraat is een grote toeristische straat. Hier vind je tal van Souvenirshops met ons typisch Belgisch bier, Brugs kant, souvenirs, wafels, en nog veel meer typische Belgische/Brugse hebbedingetjes.

(FOTO LOCATIE: KATELIJNESTRAAT)

Aan het eind van deze straat( ook het begin van deΒ Mariastraat) Vind je de Onze-Lieve-Vrouwe kerk. Deze kerk is één van de oudste in Brugge en nog steeds een toeristische trekpleister. De volgende mooie plek die we op onze wandeling terug vinden is de Dijver Rozenhoedkaai.Β Deze idyllische plaats staat ook bekend om de aanmeer plaats van de Brugse bootjes. Je kunt hier met een bootje vertrekken van aan de Dijver en zo de vele mooie Brugse reien ontdekken. ( Een kaartje voor zo’n rondvaart heb je al voor ongeveer €10 p.p) Aan de Rozenhoedkaai vind je ook een van Brugge’s mooie bruggen namelijk de Johannes Nepomucenusbrug.Β 

Β 

(FOTO LOCATIE: DIJVER – ROZENHOEDKAAI)Β 

We zetten onze weg verder via het Huidenvettersplein en de vismarkt. De vismarkt word tot om heden nog steeds gebruikt voor het verkopen van verse vis. (In de zomer worden hier onder andere dansevenementen georganiseerd) We gaan verder via de blinde Ezelstraat, dit kleine straatje verbind de steenhouwersdijk en de Burg. Op de Burg vind je het stadhuis, de Heilige Bloedbasiliek en de voormalige Sint-Donaasproosdij.


(FOTO LOCATIE: BURG)

We zijn ondertussen bijna bij het middelpunt van de Brugse binnenstad beland. Maar voor we daar zijn lopen we eerst de Breidelstraat door. Dit kleine maar gezellige straatje verbind de Burg met de Mark. Hier vind je nog enkele souvenir winkeltjes, Wafels maar ook de ‘ waffles on a stick‘! Deze moet je zeker eens gegeten hebben. Ze zijn niet alleen overheerlijk maar ze zien er ook nog eens super leuk uit! Wanneer je deze straat dus uitloopt kom je terecht op de ‘Grote’ markt. Op dit plein vind je de bekende gekleurde huisjes met authentieke trapgevels. Hier in bevinden zich tal van horeca zaken. Ook is de markt een vaste staanplaats voor de Brugse koetsiers. Maar het meest gekende monument die je hier terug vind is toch wel het Belfort ( De halletoren) Het 83 meter hoge gebouw is sinds 1999 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus zeker eens de moeite om hier een kijkje te nemen. Voor wie niet schrikt van een beetje hoogte kan het Belfort ook ‘beklimmen’. Het Belfort heeft maar liefst 366 treden. Maar het panoramisch uitzicht is de beklimming meer dan waard.


( FOTO LOCATIE: GROTE MARKT)

Ik zet mijn weg van aan de markt verder via de Steenstraat/Zuidzandstraat. Deze straat is de grootste winkelstraat van Brugge. Hier vind je onder andere Zara, only, Inno, H&M en vele andere shops. Wie liever winkelt in iets minder commerciΓ«le winkels gaat beter naar de Geldmuntstraat/Noordzandstraat. Hier vind je meer kleine, gezellige winkels en merken van de hogere prijsklasse. In de Steenstraat vind je ook een van de mooiste kerken die Brugge bezit namelijk de Sint-Salvator kathedraal. Deze is niet alleen één van de mooiste maar ook een van de oudste parochiekerken.Β Na al dat shoppen krijg je hoogstwaarschijnlijk ook wel zin in een hapje of een drankje. Dan kun je terecht op het Zand. T’zand is een groot plein waar je enkele winkels, horeca zaken en uitgaansgelegenheden terug kunt vinden. Ook is hier ondergronds ook een grote parkeergarage voor auto’s Γ©n fietsen. Via het zand kun je heel gemakkelijk weer tot bij het station komen. Of je neemt de bus, deze heb je ongeveer om de 5 minuten. ( Wanneer je auto geparkeerd staat in de parking van het station kun je bij de Lijn winkel een gratis bus kaartje halen die u de hele dag kunt gebruiken om de stadsbussen te nemen!) Of je kunt in een kleine 10 minuten te voet gaan via het mooie Koning Albertpark! Dit park word vaak gebruikt om kleinschalige festivals een plaats te geven, zoals het Food truck festival, maar ook de bekende ‘ meifoor’ is hier grotendeels elk jaar terug te vinden. Zo, onze dag zit er alweer op. Maar ik ging jullie natuurlijk nog wat van mijn favoriete plekjes laten zien.. Wie de tijd vind om een klein beetje meer buiten de bekende straten van Brugge te gaan zou ik aanraden om zeker nog eens het Jan van Eyck plein mee te nemen en de Lange rei.Β 

( FOTO LOCATIE: LANGE REI)

Naast deze prachtige locatie wil ik jullie ook nog graag een paar van mijn favoriete adresjes meegeven waar ik graag kom voor een koffie, lunch of cocktail. Wie mij volgt op Instagram zal al enkele keren ‘ I LOVE COFFEE( Sint-Jakobsstraat 10)Β hebben zien voorbij komen. Dit kleine en gezellige zaakje heeft tal van verschillende koffie’s en ook een groot aanbod aan verschillende thee soorten en homemade limonades. Wie fan is van cheesecake zal hier ook zeker aan zijn trekken komen πŸ˜‰ Voor mij hebben ze hier de beste cheesecake die ik al ooit gegeten heb!

19

Voor een lunch of diner zou ik jullie Ellis aanraden! Ellis Gourmet Burgers (Simon Stevinplein 14)Β zullen velen onder jullie waarschijnlijk wel al kennen aangezien deze niet alleen in Brugge te vinden is maar ook in nog veel verschillende steden. Ik ben onlangs uitgenodigd geweest om samen met mijn vriend hun nieuwe wintermenu 2019 te komen proeven… Wij zijn met een hele grote glimlach op ons gezicht naar buiten gegaan! Niet alleen grote vleeseters komen hier aan hun trekken, integendeel ik nam een volledig veggie menu! Ik starte met een voorgerecht met bloemkool , als hoofdgerecht koos ik een quinoa salade en ik sloot af met een heerlijke ‘ Blueberry layered pie.

 
Voor een lekker wijntje of een Gin met een goeie tapa erbij ga ik graag bij Blend (Kuipersstraat 8-10)Β Blend is een kleinschalig maar gezellige wijnbar waar er voor ieder wat wils wel iets is. Ook de tapas kaart is heel uitgebreid! Mijn favo’s daar zijn de gefrituurde mosseltjes met overheerlijke currymayonaise. Wie graag zoete witte wijn drinkt kan ik de Sunkissed aanraden.

1 (9)

Tot zover mijn kleine Brugge tour! Wie een dagje Brugge gepland heeft of binnenkort zal plannen mag mij altijd een berichtje sturen voor nog meer leuke plekjes of adresjes!

Hope you enjoyed,
Jill

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: