A DAY IN ANTWERP

Hi lieve lezers. Maandag ging ik een dagje naar Antwerpen. Dit samen met m’n vriend, oma en tante. Wij doen met z’n viertjes vaak uitstapjes samen en Antwerpen is een van onze meest geliefde steden om samen naar toe te gaan. Onze dag zag er als volgt uit. Eerst brachten we een bezoek aan de Antwerpse zoo. Daarna hadden we nog wat tijd over om een kijkje te gaan nemen naar de laatste solden en om de dag af te sluiten gingen we eten bij Bourla op de Graanmarkt. Naar de Zoo keek ik toch wel het meeste uit! Ik ben een ongelofelijke dierenvriend en zie echt alle dieren graag. Ik denk zelf dat mijn hart voor dieren groter is dan die voor mensen, *oops. Na een rit van files, wegenwerken, trage chauffeurs kwamen we dan na 2 uur eindelijk aan in Antwerpen. Na zo’n lange rit hadden we ook grote honger dus eerst iets eten voor we de dieren gingen bekijken. We gingen in het park zelf in het restaurant ‘Savanne’Β  een hapje eten. Een heel mooi en gezellige plek voor een broodje, salade, frietje, enz. Een modern en proper restaurant! Ik vindt dit altijd wel een leuk concept en ik krijg dan meteen zo’n Ikea gevoel haha! Hier nog enkele sfeerbeelden en een linkje naar de pagina van het restaurant en het menu : Savanne Restaurant.

IMG_3414 (2)IMG_3416 (2)IMG_3417 (2)IMG_3420 (2)
Wat wraps en worstenbroodjes later waren we volledig klaar voor ons dierenbezoek. We begonnen terug vanaf vooraan in het park. Ik zal geen volledige teksten over alle dieren apart schrijven, want ik veronderstel dat iedereen wel weet wat een aap/leeuw/vis/enz…is, dus toon ik jullie gewoon wat foto’s. Het was ook een hele warme dag waardoor de meeste dieren de schaduw opzochten of binnen zaten voor de friste. Waardoor ik niet van elke soort een deftige foto heb kunnen nemen. Hier een paar van de beste kiekjes die ik kon nemen. Enjoy πŸ™‚

IMG_3634 (2)IMG_3380 (2)IMG_3368 (2)

IMG_3410 (2)IMG_3430 (2)IMG_3444 (2)IMG_3458 (2)IMG_3460 (2)IMG_3465 (2)IMG_3470 (2)

IMG_3489 (2)IMG_3508 (2)IMG_3529 (2)IMG_3535 (2)IMG_3540 (2)IMG_3553 (2)IMG_3563 (2)IMG_3572 (2)IMG_3587 (2)IMG_3625 (2)

Tot zo ver ons bezoek aan de Antwerpse Zoo. Ik ben hier nu al een aantal keer geweest en vind het nog steeds een mooi en verzorgd park. Een pluspunt is ook de moderne en mooie zaken waar je een hapje en een drankje kunt krijgen. Sorry dat ik hierboven dus wat meer foto’s dan tekst heb geplaats maar zoals ik al eerder zij weet iedereen wel wat voor dieren dit zijn en kan ik er dan ook niet zoveel meer bij vertellen. Tot volgend jaar Antwerpse Zoo! Na een aantal kilometers stappen door het park hadden we nog 2 uur de tijd om even langs de Meir te gaan. Ik heb al véél te véél gekocht de laatste tijd dus liep alle winkels voorbij met m’n ogen dicht. Had mezelf beloofd enkel iets te kopen in Newlook en/of Primark. New Look is altijd een van m’n favoriete winkels geweest maar deze is sinds een aantal maanden weg uit Brugge. Dus dan maar nu even de tijd nemen om er eens binnen te gaan en zeker nu het nog solden waren. Maar mijn verwachtingen waren te hoog en ik vond er jammer genoeg niets naar m’n zin. Dan nog maar snel eens een kijkje gaan nemen in de Primark. Ik was nog nooit in het filiaal van Antwerpen geweest dus was wel erg benieuwd. En ik moet zeggen dat ik aangenaam verast was. Een ruime inkom, alles mooi verspreid. Ondanks de drukte had je nog steeds een mooi overzicht over de volledige winkel. In Gent heb je dit totaal niet. Hier was alles ook nog mooi op orde. I love it! Maar ook hier vond ik het kwa kledij een teleurstelling. Heb zelfs niets gepast. Ik moet nu ook wel toegeven dat ik op vlak van kledij niet echt gemakkelijk ben. Wel kocht ik (alweer) een nieuwe make-up tas en een aantal doosjes met plaknagels. Meestal laat ik echte nagels zetten maar af & toe vind ik zo’n doosjes met plaknagels wel handig. Soms haal ik ze uit Kruidvat of Di maar bij Primark zijn ze wel 3 tot 4 keer zo goedkoop! Dus ik nam deze keer 3 soorten mee.
IMG_3643 (2)
IMG_3879 (2)IMG_3881 (2)IMG_3882 (2)IMG_3883 (2)

Na onze korte shopping trip was het tijd om te gaan eten. Wij reserveerden bij Bourla. De eerste keer dat we hier kwamen maar zeker niet de laatste keer! Een groot terras aan de zaak zelf en nog een stukje aan de overkant op de markt. Volledig volzet! Ik nam als voorgerechte een geplet aardappeltje met zure room en garnaaltjes. Hmmm, heerlijk! Ik eet heel graag garnalen maar vindt het soms wat te duur om thuis te kopen dus geniet ik er dan dubbel & dik van wanneer ik dit eens op restaurant bestel. Als hoofgerecht kozen we alle 4 voor de zesrib, niet wetende hoe groot dit stuk vlees zou zijn. 500! gram was dit stuk. M’n vriend kreeg dit zonder probleem op. Maar voor de vrouwen onder ons was dit toch wel te veel van het goeie. We hadden al moeite om de helft op te krijgen. Lekker, maar voor ons alle 3 iets te hard gebakken en een dus veel te grote portie. Jammer dat dit niet op de kaart gezet word hoeveel gram vlees dit was. Zo zouden de vrouwen onder ons iets anders gekozen hebben. Ook werden er zo dus bijna 3 halve stukken vlees weggesmeten.. Als dessertje werd het voor mij de crΓ©me brulee. Heel lekker en zeer veel smaak!
111222333
Wij komen hier zeker en vast nog eens terug maar ik kies dan niet meer voor de zesrib. Zo dit was een klein stukje van ons dagje Antwerpen. Hopelijk vonden jullie dit toch een beetje een toffe blog ondanks het meer foto’s dan tekst was.

 

 

Tot snel , liefs Jill xoxo

 

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

One thought on “A DAY IN ANTWERP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: