CITY STROLLING IN LEUVEN

Hi!

Gisteren gingen wij voor de eerste keer naar Leuven. Volgens mijn eerste bevindingen toch wel de gezelligste stad van Vlaams-Brabant! We spraken er al lang over om eens naar deze stad te komen , gisteren besloten we dus onverwacht om het dan ook eindelijk eens te doen! Onze dag begon met een lekkere Starbucks in Brugge Station. M’n vriend koos voor de caramel Macchiato. Ik ging deze keer voor de koude frappuccino caramel. Hmm , kan de dag nog beter beginnen? Na onze lekkere koffies stond er een treinreis van 1 uur & 30 min te wachten. Voor mij niet echt iets om naar uit te kijken want ik zit niet graag op de trein. Ook niet in auto’s of vliegtuigen. Geef mij maar de fiets. Maar fietsen van Brugge naar Leuven is me net iets te veel van het goeie, haha!

Na een goeie trein rit kwamen we in Leuven aan. Het zonnetje scheen volop en dat maakt zo’n uitstapje net nog een tikkeltje leuker. Vanaf het station sta je in 1 2 3 in de Bondgenotenlaan. Hier begon ons Leuvens avontuur!

IMG_2913 (2)IMG_3008 (2)

De bondgenotenlaan is maar liefst 1km lang! Naast deze straat heb je ook nog de Diestsestraat (deze is de hoofdwinkelstraat) , Parijsstraat , Tiensestraat , enzovoort. Een stad voor echte Shopping Queens dus. Zowel boetiekjes maar ook de bekende ketens als iets minder bekende merken kun je hier allemaal samen in deze stad vinden. Er is dus voor elk wat wils. Hieronder enkele sfeerbeeldjes van tijdens het shoppen. Wat ik precies allemaal kocht kun je zien in m’n vorige blogpost!

IMG_2925 (2)
Kiko Milano
IMG_2926 (2)
Pull & Bear
IMG_2929 (2)
Sasha
IMG_2931 (2)
Vanharen
IMG_2935 (2)
JBC
IMG_2984 (2)
Veritas

Tijd voor een pauze ! Na enkele uren shoppen was het tijd voor wat verfrissing.
Had van een aantal mensen gehoord dat we zeker een ijsje moesten gaan eten bij T’galletje. Zo gezegd , zo gedaan! Mn vriend koos voor de smaak van de week : Snicker ijs. Ik ging voor de coco’s en wat was ze lekker.

Er werd ons ook verteld een bezoekje te brengen aan de botanische tuin. En aangezien ik een enorme fan ben van alle soorten bloemen gingen we na ons ijsje dus richting ‘ Jardin Botanique ‘. Een hele mooie , verzorgde tuin! Verschillende bloemen , planten , bomen en alles benoemd met een naamkaartje zodat je precies weet hoe alle soorten noemen. Van zonnebloemen , tot palmbomen , tot kruiden om in de keuken te gebruiken. Zou dit zeker aanraden als je eens in leuven bent en kan genieten van een stukje mooie natuur. Bovendien is het gratis toegang!

Β Weetje : Deze botanische tuin is de oudste van BelgiΓ«. De tuin werd aangelegd in 1738! Na een leuke dag shoppen , lekkere ijsjes en een wandelingetje tussen de mooie bloemen was het tijd om iets te gaan eten! We kregen een aanbeveling om bij Zoff te gaan eten. Een gezellig Italiaans Restaurantje. Jammer genoeg zat het terras volledig vol. Uiteindelijk belanden we bij Roti’s ! We zijn grote fan van kip & ribbetjes dus dit concept was perfect voor ons! M’n vriend ging voor de dubbele ribbetjes en ik koos voor de halve kip met appelmoes en rozemarijn aardappeltjes. Simpele gerechten maar heel lekker en mooi gebracht!

Wij weten nu al dat we bij ons volgende bezoek aan Leuven zeker terug komen om hier iets te eten. Top! Conclusie : Leuven , we are coming back !

Tot snel , liefs Jill xoxo

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

One thought on “CITY STROLLING IN LEUVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: