COCKTAIL O CLOCK | POORT VAN ANDRIES

Hi!

Vandaag neem ik jullie mee naar ons bezoekje in een leuke hotspot in St-Andries (Brugge). De naam verklaard al duidelijk de ligging van de zaak : Poort van Andries. Hier kun je genieten van een heerlijke cocktail , koude en warme tapas maar ook een groter gerecht zoals verfijnde hotdogs , ribbetjes , salades en ook een aantal dessertjes om de avond af te sluiten. We waren er een aantal maanden geleden al eens geweest en we wisten toen direct dat het niet de laatste keer ging zijn dat we hier kwamen. We hadden toen een plaatsje aan de bar met een mooi zicht op alles die er in de keuken gebeurde. Hier enkele sfeerbeeldjes van ons eerste bezoek.

 

Dus zo gezegd zo gedaan , dit weekend gingen we er terug naar toe! Dit keer konden we een tafeltje buiten bemachtigen. Want met zo’n weer zoals nu is dat toch wel heel mooi meegenomen. Wanneer je op het terras komt krijg je meteen een zuiders vakantie gevoel. Lange tafels , kleine tafels , bartafeltjes , maar ook zitzakken om in te relaxen. Wij hadden gereserveerd en kregen een plaatsje aan de lange ‘ familie ‘ tafel. We begonnen met een aperitiefje en kozen enkele hapjes uit. Een echte aanrader als apero is er toch wel de Strawberrie Mojito! Maar zoals ik jullie al eerder vertelde ben ik een echte zoetebek dus dit is dan 100% mn ding. Mn vriend ging voor cocktail ‘ The Punk’ : een combinatie van bier & gin. Gewaagd? zeker ! Maar persoonlijk niet echt mijn ding.

e

 

We kozen 3 verschillende hapjes : kabeljauwreepjes – spare ribs en punk frietjes. Als eerste de kabeljauw , heerlijk! De lekkere smaak van dag verse vis in een krokant gefrituurd korstje. Dit werd geserveerd met een sausje van de chef en wat limoen.

g

Daarna kwamen de spare ribs & de frietjes of ‘Punk Fries ‘. Een mals stukje vlees met een zoete toets waarvan het vlees meteen van het been af viel. De frietjes waren dun gesneden en afgewerkt met wat lente uitjes en Parmezaanse kaas. Verder valt er niet veel over te vertellen enkel dat het alle 2 overheerlijk was en dat je het zelf zeker eens moet gaan uitproberen ! De frietjes zijn bij mij zodanig in de smaak gevallen dat ik zthuis ook eens zal proberen na te maken.

i.jpg

k.jpg

 

Als hoofdgerecht werd er gekozen een hotdog , ribbetjes & een salade. Niet zomaar een hotdog maar een modern gepimpte versie ! Een krokant broodje gevuld met worst , kaas , tomaat , lente uitjes & ananas. Deze versie hete dan ook de Hawaiian.

r

Het tweede gerechtje die gekozen werd was een salade van de chef.
Een zomerse salade met gandaham en mozzarella.

m

De mannen gingen dan voor de spare ribs! Jelle koos voor de versie met honing en mosterd , een zoetere soort. M’n vriend ging voor de Jack Daniels ribben , wat dan een pikantere versie was. Beide werden geserveerd met een fris sla’tje en een gevulde aardappel.

n

p

 

Ik heb dus alleen maar lof voor deze mooie zaak ! Van het begin tot het einde heb ik alleen maar genoten!

Info
Adres: Gistelsesteenweg 558 – 8200 Brugge
Telefoon: 0468 41 24 55
Website: http://www.depoortvanandries.be

Liefs , Jill xoxo

 

 

 

Gepubliceerd door jillsbloglife

23y/o | living in beautiful Bruges | lifestyleblogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: